Geinspireerd door de prachtige, lege, grootse natuur, maakte ik een serie aquarellen van IJsland. Natuur en water hier ligt mijn hart!

uit 2019 tot 2019 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Skogafoss

2019

Let eens op hoe het opspattende water geaquarelleerd is! less is more!

Godafoss

2019

Op het moment dat wij daar waren ging de zon schijnen! Alle kleuren worden dan op slag 10 keer mooier!  Let ook eens op de eenvoud van de lucht!

Waterval Tingvellir

2019

Waterval bij de tektonische platen. Mooie aquarel maar heel lastig te fotograferen! Je ziet of de rotsen goed of het opspattende water goed, maar nooit alletwee

Zee bij Husavik IJsland

2019

Niet alle kleuren blauw passen goed bij elkaar in een aquarel. Maar daarom altijd eerst een kleine proef voordat je op groot formaat begint.

Baai bij Husavik IJsland

2019

Het geheim bij wolken aquarelleren is: ervaring en snelheid! Ik heb deze baai meerdere keren geschilderd en elke keer gaat hij sneller en wordt hij mooier. Het is ook leuk om dit plaatje een keer met andere kleuren te schilderen. Het resultaat is heel verfrissend en ontzettend leuk om te doen.

De weg

2019

Prachtige wolken boven een verlaten weg. Maar pas op, in enkele minuten kan het weer helemaal omslaag. Van zon naar zware regen! Wolken zijn lastig in aquarel. Maar hoe meer je oefent hoe beter ze worden. En hoe sneller je schildert, hoe beter het eindresultaat. Dus na 6 keer deze wolken dit snelle eindresultaat, met prachtige granulatie in de wolken.

Geothermisch gebied bij Myvatn, IJsland

2019

Prachtig gebied en meerdere schilderijen waard. Maar hier alleen de mooiste

Geiser Stokkur

2019

Net als het water in de waterval is ook dit water pittig om te aquarelleren. De oorspronkelijke foto had een bewolkte lucht, waardoor het water nog meer wegviel. Vandaar dat ik voor een strak blauwe lucht gekozen heb.